projecten

Van het ontwerpen van een visitekaartje tot het maken van illustraties voor De Hechtstichting. Van boekcovers tot kaarten voor het goede doel.

Inmiddels zijn er sinds het begin van mijn eigen onderneming heel wat projecten gepasseerd en heb ik heel wat schilderijen voor klanten mogen maken. Op deze pagina deel ik een deel van deze projecten! 

 

Wil je meer informatie over hoe ik werk en of ik iets voor je kan betekenen? Ga naar: 

Geboortecadeau (2024)

Een persoonlijk en uniek geboortecadeau: alle items in dit schilderij hebben een betekenis. 

Werk in opdracht (2024)

Een hondje dat is overleden vereeuwigen in de vorm van een kunstwerkje op handgeschept papier.

Werk in opdracht (2024)

Een kleurrijk werk om cadeau te geven aan een stel dat is gaan samenwonen. Gouache (Holbein) op papier, 21x30 cm. 

Werk in opdracht (2024)

Of ik nog een keer zo'n schattige kou wilde schilderen: natuurlijk! En des te leuker als dit verzoek komt van een oud klasgenootje van de basisschool. 

Geboortekaartje (2024)

Mentaal op de Kaart

Voor een gebroken been of een hersenschudding sturen mensen elkaar gemakkelijk een beterschapskaartje. Voor het versturen van een kaart naar iemand die het mentaal zwaar heeft lijkt een drempel te bestaan. 

De Jonge Psychiater wil met het project Mentaal op de Kaart, de drempel om een kaart te versturen verlagen. Via de website mentaal.opdekaart.nl kun je een kaartje versturen naar iemand die het mentaal zwaar heeft en een steuntje in de rug kan gebruiken. Je kunt een gratis kaart sturen of een betaalde kaart. Met een betaalde kaart doneer je voor een gratis kaart.

Wil jij zelf een set kaarten zodat je wat kaarten op voorraad hebt, dan kan je via deze site de kaarten in twee verschillende setjes kopen.Door een set kaarten te kopen steun je dit project financieel. De volledige opbrengst gaat naar Mentaal op de Kaart zodat dit project verder uitgebreid kan worden! 

Geboortekaartje (2023)

Zo speciaal! Een geboortekaartje ontwerpen is één van de leukste opdrachten die ik tot nu toe had gekregen. Samen met de ouders ben ik tot dit ontwerp gekomen. Gedrukt op prachtig papier met reliëf en ronde hoekjes.

Werk in opdracht (2023)

Deze drie schilderijen maakte ik, hoe kan het ook anders, voor twee wielrenliefhebbers. 

Moederdag (2023)

Deze vier schilderijen maakte ik speciaal voor moederdag. En voordat ik ze op mijn webshop had kunnen zetten waren ze al verkocht via Instagram (betere foto's dan dit heb ik er dus niet eens van gemaakt!).

Kaartenactie Oekraïne (2022)

In maart 2022 brak de oorlog uit in Oekraïne. Een gekke periode brak aan. Hoewel er op veel plekken in deze wereld oorlog is, kwam deze oorlog ineens zoveel dichter bij. 'Gewoon doorgaan' met alle dagelijkse dingen voelde ongepast. Ik wilde wat doen en besloot mijn creativiteit in te zetten. Met het ontwerp van dit kaartje, welke ik verkocht voor 5 euro, haalde ik meer dan 650 euro op. Oftewel, er werden meer dan 130 kaarten verkocht!! Het geld doneerde ik aan de vluchtelingenorganisatie UNHCR. 

Illustraties voor De Hechtstichting (2022)

Hechten moeilijk? Niet perse, als je maar de juiste uitleg krijgt en genoeg vlieguren maakt. Binnen de geneeskunde opleiding ontbreekt het aan tijd voor uitgebreide uitleg en het maken van deze vlieguren. Reden voor vier master geneeskunde studenten om De Hechtstichting te starten. Door De Hechtstichting ben ik gevraagd de illustraties te maken, om de verschillende hechttechnieken inzichtelijk te maken. Samen met een plastisch chirurg kwam ik tot 18 verschillende illustraties. 

Boekcover (2022)

Anne, huisarts in opleiding, was de eerste die bij mij kwam met de vraag of ik de cover van haar promotieboek wilde ontwerpen. Haar proefschrift gaat over het voorkomen en opsporen van huidkanker bij buitenwerkers (zoals stratenmakers en bouwvakkers). Anne wilde daarom graag een zon op de voorkant van haar boek, maar wilde wel graag een meer 'kunstzinnig' beeld. Na veel overleg kwamen we samen tot dit beeld. Niet alleen de voorkant van haar boek bevat deze illustratie, ook door het boek heen kwamen mijn illustraties terug! 

Medische kaartenserie (2022)

Geen project in opdracht, maar wel een project waar veel vraag naar is: Medische kaarten. Als geneeskundestudent weet ik als geen ander de struggle die het afronden van een stage met zich meebrengt: Ga je trakteren? Stuur je een bedank-mailtje? Of verdwijn je gewoon in stilte? Met deze 5 medische kaarten is er bijna altijd wel een passend kaartje. Geen ongemakkelijke momenten meer: gewoon een kaartje in de overdrachtsruimte achterlaten! 

 

Hier te bestellen in twee verschillende formaten! 

Visitekaartje WOVE (2022)

Een visitekaartje voor een sieradenwebshop? Daar wist ik wel raad mee. Voor de sieradenwebshop WOVE ontwierp ik dit kaartje. Bij WOVE past een vrouwelijk en klassiek ontwerp in een simpele stijl. Dit kaartje straalt daarmee precies uit waar WOVE voor staat. Bij iedere bestelling die WOVE krijgt, voegen ze dit kaartje. 

Werk in opdracht (2022)

Bij het inrichten van een nieuw huis hoort natuurlijk ook het uitkiezen van iets voor aan de muur. Maar wat kies je dan? En in welke kleur? Voor een koppel dat een nieuwbouw appartement ging huren maakte ik deze twee abstracte werken: passend bij de strakke uitstraling van de nieuwbouwwoning maar tegelijkertijd ook kleurrijk en speels om de woning meer leven te geven.

Werk in opdracht (2020)

Hoe maak je een huurhuis persoonlijk? Door kleurrijke schilderijen op te hangen die iets zeggen over jou. Voor een stel in Rotterdam maakte ik deze drie schilderijen. Verwijzend naar hun gezamenlijke hobby surfen/reizen en hun favoriete drankje.

Werk in opdracht (2020)

Dit schilderij hangt in Amsterdam en past daar echt perfect in het interieur.