leer mij beter kennen

 

W i e  b e n  i k ? 

Mijn naam is Hanneke ten Hag (25). Ik ben arts in de psychiatrie en gezondheidsrecht jurist. Het was niet mijn kinderdroom om dokter te worden. Vroeger schreef ik in vriendenboekjes: "Later als ik groot ben word ik ... kunstenares".

 

Al vanaf jongs af aan tekende en schilderde ik de hele dag. In de ochtend, voordat de rest van het gezin wakker was, maakte ik kleurrijke tekeningen in mijn rode schort aan de keukentafel. Ik speelde niet graag met poppen of blokken, dat voelde 'nutteloos': ik heb altijd al de behoefte gehad om iets blijvends te maken, iets dat je vast kan pakken en bewaren. 

 

S t a r t  w e b s h o p 

Mijn rode schort past inmiddels niet meer (die heb ik nog wel!), maar die behoefte om te creëren is altijd gebleven. De dingen die ik maakte gaf ik graag weg. Via via kreeg ik toen steeds vaker de vraag of mijn werk ook ergens te koop was of dat het mogelijk was om iets unieks voor ze te maken.  Vanuit deze vragen is het idee ontstaan om een kleinschalige webshop te starten met schilderijen, prints en producten met mijn kunst erop. Sinds 2019 is mijn webshop live! 

 

D u u r z a a m h e i d

Duurzaamheid vind ik belangrijk: rekening houden met de natuur en de wereld waar we in leven. Duurzaamheid zit zowel in mijn werkwijze als in de keuzes die ik maak in concept en uitvoer. Mijn kaartjes en prints worden gedrukt door een drukker die op alle fronten duurzaam te werk gaat én ervoor zorgt dat alle papiersoorten FSC gecertificeerd zijn en op houtvrij papier worden gedrukt. Verder kies ik ervoor om zoveel mogelijk te werken met verantwoorde materialen en daar waar het kan producten en materialen te hergebruiken.